DIY – unikatna šalica

18:23






Bok cure! .. 
Ovim postom vam želim pokazati kako možete napraviti unikatnu šalicu, isto tako može poslužiti kao vaza, čaša za make-up kistove ili nešto drugo. 
   


1.) Sve što vam je potrebno je:

Bijela keramička šalica, vaza ili tegla
Lak za nokte, boje koje želite, ja uvijek preferiram dvije iste boje, samo u različitim nijansama
Čačkalica
Kuhinjski ručnik ( nemojte uzimati papirnate maramice ili nešto slično, da vam se to nebi zaljepilo za čašu )
Posuda za vodu ( ja uvijek uzimam prozirnu plastičnu posudu, jer ako vam kapne laka za nokte, da ga lijepo s acetonom možete skinuti )


   2.)  Prvo što trebate je uzeti posudu i u nju uliti MLAKU vodu. Zatim uzmite jednu boju laka i ulijte nekoliko kapi u vodu,  onda uzmite drugu boju i isto tako ulijte u tu vodu ( samo nekoliko kapi ) .
   







       3.) Čačkalicom iscrtate po toj površini laka da dobijete  neki oblik ( ja uvijek samo uzmem čačkalicu i par puta povučem tako da mi se boje kao ''spoje'' .
         4.) Uzmite šalicu i lagano je uronite u vodu, tako da vam se taj lak '' prilijepi za nju '' , zatim šalicu izvadite iz vode i stavite je na kuhinjski ručnik i pričekajte par sati da vam se taj lak na njoj osuši.



Napomena!
Kada ulijevate lakove u vodu, nemojte dugo čekati, da vam se lak ne osuši na površini jer onda nećete moći iscrtati oblik. U slučaju da vam se lak počne vući za čačkalicom nemojte iscrtati oblik već odmah uronite šalicu u vodu.
Isto tako, ako vam na šalici ispadne oblik koji vam se ne sviđa, nije uredan ili bilo što, slobodno uzmite blazinicu i aceton i lagano obrišite lak sa šalice.




Nakon što vam se šalica osušila, možete ju koristiti za što želite.

Kako vam se sviđa šalica? Da li ćete pokušati napraviti svoju?

Slike svojih šalica možete staviti na zid moje facebook stranice, klikom OVDJE

Marija 

You Might Also Like

4 komentari

  1. Super ideja! Isprobat ću sigurno, samo dok smislim koju šalicu smijem "uništit" :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Imaš u offertissimi običnih keramičkih šalica po 3 kn :) , pa ako imaš offer. u gradu znaš gdje ih možeš nabaviti.. :D

      Izbriši

Pratitelji