Moja rutina nanošenja pudera

20:59




U ovome postu ću pisati ono što radim većinu vremena kada nanosim puder, naravno, ponekad se i moja rutina razlikuje u sitnicama.


Prije svega, kožu moram pripremiti na šminku, nakon čišćenja i osvježavanja lica tonikom nanosim hidratantnu kremu. Većinom je to ova Revlon, ali ponekad stavim Collistar ili Afrodita kremu od kamilice. 

Kada se radi o nekom svadbenom look-u , ili jednostavno kada imam vremena, nanosim i primer za lice, no na svakodnevnoj bazi i ne toliko jer mi se ujutro ne da zamarati s time. :) 



Nakon hidratantne kreme, uzimam svoj trenutno najdraži puder, Maybelline afinitone i miješam ga s Alverde pigmentom za posvjetljivanje jer mi je puder malčice taman.    

U puder volim pomiješati i Alverde ulje za lice ( kap - dvije ) jer s time dobijem onaj neki ' glow ' . :D . Ponekad stavljam i ovaj Collistar serum, ali Alverde mi je favorit. 


Puder miješam na ovome stakalcu s četkicom sa slike gore, sa njom puder ujedno i nanosim na lice, dok ga blendam sa četkicom sa slike dolje, te sve ' ujedinim ' sa beauty spužvicom.



Prilikom blendanja pudera, volim četkicu / beauty spužvicu, pošpricati sa Avon fiksatorom/primerom.


Nakon što nanesem puder, nanosim i korektor, trenutno volim Essence korektor koji nanesem na stakalce te s malim kistićem nanosim na lice, na dio ispod očiju, sredina čela,brada, te nanosim malo iznad kosti donje čeljusti i blenda sa beauty spužvicom. 



Prije nego što stavim bilo kakav praškasti proizvod stavljam sve ostalo, tako da ako volite kremaste highlightere ili konturirati sa kremastim proizvodima, prvo nanesite njih.
Trenutno jako volim ovaj Catrice tekući highlighter koji nanesem na stakalce pa sa malim kistićem nanosim na dijelove koje želim, sa većim kistićem izblendam, a sa beauty spužvicom sve dobro sjedinim sa kožom. 


Prije ' baking ' metode nanošenja šminke, nanosim puder tzv. ' banana puder ' na sve dijelove koje želim ' fiksirati ' i posvijetliti.


Nakon toga, nanosim Essence transparentni puder u većoj količini na područje ispod očiju, bradu, čelo, iznad kosti donje čeljusti te oko usta jer se i tu dosta znojimo.


Ne bojte se staviti više proizvoda jer ćete to kasnije skinuti.  :)




Dok se lice lagano ' peče ' , stavljam rumenilo, konturiram sa praškastim proizvodima, uvijek volim ' podebljati ' highlighter sa Essence highlighterom ili proizvodima iz MUR contour palete.

Isto tako sređujem obrve, sjenilo i kompletan makeup te na kraju skinem višak transparentnog pudera sa kistom sa slike ispod.


Na kraju volim pošpricati beauty spužvicu fiksatorom te još jednom utapkati sve proizvode u lice da se sve lijepo sjedini i da dobijemo što prirodniji izgled.

Isto tako, ako nanesem previše rumenila, ili mi se konture previše ističu, sve volim izblendati sa puderom u kamenu, te sve fiksiram Essence fiksatorom.



Nadam se da sam vam barem malo pomogla sa ovim postom.
Naravno, nije ovo baš moja svakodnevna rutina, ponekad stavim samo korektor i sredim obrve i to je to.

Kako vi nanosite puder? :)

***


You Might Also Like

10 komentari

  1. Moram priznati da su nam rutine vrlo slične :) Onda kada mi se da, a ako sam lijena, kao što kažeš obrve i korektor i to je to. Koristila sam ovaj puder, ali mi je nakon nekog vremena počeo strašno oksidirati pa je postao neupotrbljiv. Avonove kuglice su odlične, a voljela bi probati ovaj Catrice fluid.
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, ipak, teško se je svako jutro pridržavati ove rutine. :) Nadam se da će sa mojim puderom biti sve u redu jer mi je divan, iako, nemam običaj baš svaki dan koristiti isti puder! :) .. A što se fluida tiče, nadam se da ćeš ga uspjeti nabaviti. :)

      Izbriši
  2. kakav je essence fixator? nisam ga jos probala pa me zanimaju dojmovi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa mogu reći da je solidan, normalno, nije kao neki skuplji fiksatori, ali za svoj cjenovni rang je i više nego dobar! :)

      Izbriši
  3. Mene bas zanima Essenceov fiksator isto. i koji primer koristis?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo copy odgovora iznad: '' Pa mogu reći da je solidan, normalno, nije kao neki skuplji fiksatori, ali za svoj cjenovni rang je i više nego dobar!''
      A što se tiče primera, koristim ovaj u spreju od Avona, što je ujedino i fixsator. Imam Sisley primer ( tester ) pa njega koristim, ali jako me zanima novi Essence primer i od Catrica primer u spreju, tako da se bacam na proučavanje toga! :)

      Izbriši
  4. Rutina za nanošenje pudera slična je mojoj, ima par stvari koje su mi zapele za oko i mislim da ju isprobati. Super ti je post.

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas me zanima alverde ulje za lice, skicnem. :D

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji