Kako oporaviti ispucalo i suho lice

11:39


Prije par tjedana sam imala totalnu katastrofu od lica, lice mi je strahovito ispucalo ispod obraza oko nosa i oko usta, prvo me počelo jako svrbiti te je nakon toga ispucalo i počelo se ljuštiti. Prvo nisam znala od čega , mislila sam da sam ovako na nešto alergična ili mi prehrana nije dobra, iako u zadnje vrijeme dosta pazim na to. Dok nisam skužila da sam koristila masku od ugljena kosu sam na licu držala dosta dugo te da mi se zbog toga lice jako osušilo i ispucalo.


Imala sam užasan osjećaj zatezanja, i svaka krema koju bih stavila na lice me je užasno pekla, dok nisam stavila Afrodita kremu od kamilice koja je dosta masna te sam tijekom dana mogla funkcionirati jer sam je u debelom sloju nanijela na lice te mi je to sve ispucalo omekšalo te dok god mi je krema bila na licu bilo je dobro te nisam imala osjećaj zatezanja, čim bih se umila počelo je jako zatezati. 


Tako da je prvih par dana ta krema bila 24 sata na mome licu i nisam stavljala nikakvu kozmetiku i umivala se samo u čistoj vodi. Nakon par dana, dok je to sve što je ispucalo lagano zaraslo i počelo se samo ljuštiti nastavila sam dalje s Mixa hidratantnom kremom jer me više poslije lice nije peklo. Preko noći bih stavljala kokosovo ulje. U to vrijeme sam se samo umivala s Avon pjenom jer je jako nježna prema koži. ( U početku je to bila samo voda, kao što sam gore napisala. ) 



Kada je moje lice već počelo na nešto izgledati, nastavila sam ga tretirati s Alverde uljem za lice, koje je veći nekoliko godina moj veliki favorit.

Ako imate takav, ili slični problem, preporučam ove proizvode jer su meni jako puno pomogli. Koža zna ispucati ( ne u toj mjeri, nego dosta blažoj ) preko zime, tako da su ovi proizvodi od velike pomoći.



Isto tako, sami rub usana je bio strahovito crven i iziritiran tako da sam ulje ( i kokosovo i Alverde) nanosila na usne. Naravno, nekada sam stavljala i labelo ili mast za usne.
Kao broj jedan bih preporučila ovu Afrodita kremu od kamilice, jer mislim da je ona definitivno najviše zaslužna za moj ' oporavak ' .

I za kraj moram napomenuti da sam par puta lice parila u čaju od kamilice, što je isto dosta omekšalo ispucalu kožu.




Jeste li vi imale sličnu situaciju? Što ste koristile od preparata za njegu? 

***



You Might Also Like

2 komentari

  1. Meni zimi koža zna biti jako isušena i dehidrirana. Tad uvijek koristim neke preparate s hijaluronskom kiselinom. Moja koža jako voli taj sastojak, a to sam sasvim slučajno otkrila dok sam koristila također Afroditinu Hydra thermal kremu za lice. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam masnokozac ali preko zime kad mi je koza na sušoj strani, obavezno posežem za nekim od alvereovih ulja jer jednostavno mojoj koži jako pašu. :)

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji