Kako do savršenih obrva?

21:39



Drage moje.. Pokušavala sam slikati svoju rutinu njege obrva, međutim slike su mi ispale katastrofa pa ću za ovaj post koristiti potrebne slike s neta koje opisuju ono što ja radim te ću pisati više teksta kako bih vam bolje dočarala ono što radim.


Obrve bi se trebale razlikovati po obliku lica, znači ako imate okruglo lice vaše će se obrve razlikovati od oniih koji imaju npr. Kockasto. To kod mene nije pravilo jer obrve radim onako kako ja želim i kako mislim da najbolje odgovaraju mojem licu. Ali za one koje žele raditi po ' pravilima ' evo i slika.


Meni najljepši oblik obrva je kod okrugloga i kockastog lica pa na taj način radim i svoje obrve, a za određivanje početka, vrha i kraja obrva se koristim ovom metodom.


Cure kod uređivanja obrva koriste i šablone koje možete nabaviti u svim drogerijama pa i na internetu, međutim, ja to ne preporučam jer mislim da bi obrve mogle izgledati ne prirodno, ali opet govorim ako je vama tako lakše, slobodno. Šablone izgledaju ovako.

Ono što ja koristim za uređivanje obrva:

Kistić za blendanje – možete koristiti i četkicu od stare maskare,


Olovku za obrve – trenutno mi je Essence najdraža. [ slika je s neta jer sam zaboravila uslikati svoju ] 

Sjenilo za obrve – moj favorit su wet 'n wild brow kit
Kosi kistić – za nanošenje sjenila za obrve [ ovaj kist je s ebaya, možete koristiti bilo koji sličan koji vama odgovara, moj je ravan, ali upravo takav mi savršeno leži za uređenje mojih obrva ] 


Gel za obrve – trenutno koristim od Bipe, ali jedno vrijeme sam koristila Essence


Korektor i kist za nanošenje 




Sada idemo na ono najbitnije.

    1.    Prvo što napravim prije nego što krenem sa samim iscrtavanjem obrva, pogledam da li ima negdje neka dlačica koja je nepotrebna pa poćupam višak, obrve ' počešljam ' s gelom za obrve te pričekam da gel malo osuši.

    2. S olovkom za obrve lagano nacrtam željeni oblik ali skroz lagano da se lakše ' izblenda ' 


3. Onda uzimam četkicu za blendanje te lagano sve to izblendam da ne djeluje umjetno.

4. Sljedeće što koristim je sjenilo za obrve koje nanosim u smjeru rasta dlačica jer ćemo tako dobiti prirodan izgled obrva. Mjesta na kojima nemam dlačica, ta mjesta idem s tamnijom nijansom sjenila za obrve, a ona mjesta na kojima imam dlačica koristim svjetlije sjenilo jer su mi obrve smeđe pa ih ne moram sve u crno crtati. 


5. Najvažnija stvar kod prirodnih obrva je stalno blendanje, pa kada ste nanjeli i sjenilo sve dobro zblendati s četkicom za blendanje da dobijete što prirodniji izgled. Ako vam se negdje izgubi sjenilo slobodno ga ponono nanesite i lagano izblendajte. 


Na kraju sve još jednom lagano prođem s gelom za obrve da dlačice stoje na mjestu. Ono što volim napraviti je obrubiti obrve s korektorom da se sve nesavršenosti obrišu i da se dobije ona ' oštra ' linija obrva.


Ako želite guste i lijepe obrve koristite ricinusovo ulje. Svako veće prije spavanja ga nanesite na obrve štapićem za uši tako da ga lagano utrljate u sam korijen obrve. Mnogim curama je pomoglo, a rezultati se vide nakon odprilike mjesec dana svakodnevne primjene. Ne mogu vam reći da li kod mene funkcionira jer sam prelijena da ga koristim svaki dan, ali ricinusovoo ulje je jako hvaljeno tako da vjerujem da će vam pomoći.


To je to za ovaj post, nadam se da vam se svidio, ispričavam se što slike samog postupka uređivanja obrva nisu moje, jednostavno mi je loša kamera pa sve to teško ispada. Ako uspijem dobiti bolje slike s fotićem definitivno ću ih zamijeniti.

__________________________

Slike - uređenja obrva sam uzela - OVDJE, jer najbolje opisuju način na koji ja uređujem svoje.
Sliku - oblici lica - sam uzela OVDJE.
Sliku korigiranja obrva s korektorom sam uzela OVDJE.


Kako vi uređujete obrve? 




You Might Also Like

6 komentari

  1. ovo o ricinusovom ulju te potpuno razumijem, kad sam to isla isprobavat prve dvije noci sam euforicno stavljala ulje a kasnije sam bila previse lijena za se bavit s tim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo to, i onda se žalimo kako nam ništa ne pomaže. :D

      Izbriši
  2. Nisam jedina kojoj se ne da svaku noć tackati ricinusovim x) super postić, primjeniti ću neke od ovih savjeta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, nisi da, a vjeruj ima nas još takvih. :) Hvala draga. :)

      Izbriši
  3. Ricinosovo ulje ja sam isprobala za trepavice, malo je problem kod nanošenja da ne dođe u dodir s okom,jer onda se osjeća peckanje. Trepavice su mi gušće i duže. Super post. isprobati ću za obrve..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo se što prije treba oko isprati i biti će sve ok. :) ..
      Hvala ti draga. :)

      Izbriši

Pratitelji