Kokosovo ulje

19:43


Drage moje,

Za sve koje još niste isprobale kokosovo ulje, vrijeme je da to napravite.
Kokosovo ulje koje ja koristim možete kupiti u DM-u po cijeni od cca 30 kn za 220 ml proizvoda.




Kokosovo ulje pomoću žlice izvadim iz teglice, količina koja meni odgovara, možete koristiti i više i manje nego ja, ovisno o vašoj želji. Protrljam ga između dlanova da se ono otopi, zabacim kosu prema naprijed i nanosim ga prolazeći prstima kroz kosu.

Osobno volim dobro natopiti kosu s uljem jer tako imam osjećaj da ju dobro hrani. 

Onda kosu zakopčam na glavi pomoću kopče i ostavim je tako koliko hoću.  Doslovno koliko hoću, primjerice, jučer sam kosu oko 12h natopila s uljem i tako držala do nekih 15h.



Kosu nakon toga operem , šamponiram ju dva puta da mi kosa poslije ne bi bila masna. I obavezno ju isfeniram. ( Kod sušenja nezaobilazan je sprej za zaštitu od topline.)
Nakon '' tretmana '' s kokosovim uljem i feniranja, kosa je divna, mekana, glatka, lepršava, baš onakva kakvu želite.



Kokosovo ulje stavljam 2 puta tjedno, naravno, ako vi želite možete ga stavljati svaki dan, neće vam štetiti. Isto tako, kokosovo ulje možete koristiti i za neke druge stvari, osim što možete peć na njemu i radit kolače, možete ga upotrijebit i za suhu kožu tijela. Postupak je sličan kao i za kosu, nanesete ga na kožu i ostavite ga da se '' apsorbira '' otuširate se i to je to, koža fina, mekana, nahranjena ali i mirišljava.

Jednostavno, kokosovo ulje možete koristiti za što god poželite!

Jeste li isprobale kokosovo ulje? Ako niste, planirate li ga kupiti?

***



You Might Also Like

6 komentari

  1. Koristim ga za kosu(kao masku)i lice (pomijesam ga s kapljicom ulja čajevca i to ostavim preko noći).
    😊 😘

    OdgovoriIzbriši
  2. Je li nuzno da kosu osusim fenom ili ju mogu ostaviti da se prirodno osusi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije nužno, ali meni je na taj način puno bolji učinak, kada se kosa lijepo s fenom '' izvuče '' :)

      Izbriši
  3. Kokosovo ulje sam godinama koristila bas kao i ti u svrhu pakunga za kosu. Zatim za peeling tijela (kava, kokosovo ulje, biljna i etericna ulja koja trenutno imam doma), pa kao balzam za usne zimi, kao maska za stopala i ruke... Najvece otkrice mi je dodati zlicicu kokosovog ulja u kavu, bude bas fina i kremasta. Dobar je i protiv peruti (kokos.ulje, kuhinjska sitna sol ili soda bikarbona, etericno ulje ruzmarina - dobro izmasirati vlasiste). Meni jedino ne odgovara pripremati hranu s njim, uvijek me asocira na kolace i nesto slatko.

    OdgovoriIzbriši
  4. Preporucujem ti da svako jutro i svako vece popijes malu kasiku kokosovog ulja. Cisti sve necistoce iz crijeva i veoma je dobro za cijeli organizam. :)

    OdgovoriIzbriši

Pratitelji